Hoppa till sidans innehåll

Böketnytt December 2013

02 JAN 2014 22:15
Nyheter från Böket slutet av December 2013
  • Skapad: 02 JAN 2014 22:15

Hej,

Ni får detta meddelande som medlem eller visat intresse för medlemskap i Anderslövs MK.

 

Det blev lite skralt med mina månadsutskick, jag får skylla på att jag hade lite väl många projekt igång samtidigt. Jag ska försöka med bot och bättring inför nästa år, så alla medlemmar är fullt informerade om vad som händer i vår förening.

 

Vi har fått många nya medlemmar och jag vill passa på att hälsa alla hjärtligt välkomna, och jag hoppas ni alla ska finna er väl tillrätta och att vi inte ska göra er besvikna.

 

Vi kan lägga ett synnerligen gott år till handlingarna, och sedan vi öppnade har vi haft 58 inskrivna i snitt när vi har haft öppet för träning.

Vi hade en välbesökt grisfest som avslutning med en trevlig och uppsluppen stämning, med discolight och julbelysning på dansgolvet.

De segaste sågs lämna festen framåt 5 på morgonen.

 

Om vi tittar lite tillbaks så lyckades våra serielag fantastiskt bra i år, Division ett laget blev trea och vårt nya div 3 lag blev tvåa i sina resp serier . Grattis till er alla!

F ö har jag haft svårt att hinna med att följa tävlingresultaten i år, men Felix Nilsson vet jag har tagit sig upp och nosat på topp 10 i MX2 SM några gånger med en femteplats som bäst (med reservation att jag kan ha någon placering fel) Och med den formkurva han visar, tror jag vi kan ha höga förväntningar på 2014 för honom, bra kämpat Felix!

Danne Bengtsson har svept breddklasserna båda i Nilssons och MX champ.

Och i våran enduroavdelning har Hampus Smith gjort finfina körningar! Han fick göra en Mats Nilsson på Gotlands Grand National och springa med hojen de sista 2 km, och lyckades ändå bärga en 85:e plats. Misstänker att du sov gott i bilen hem, Hampus?

 

Klubbmästerskapet är också avgjort, anledningen att det dragit ut på tiden var att vi hade en ambition att felsöka i varvräkningsprotokollen för er som hade lite synpunkter på era placeringar, men det visade sig vara i stort sett helt omöjligt, så vi får leva med dessa placeringar och så får vi försöka ta det här första året som läroår att köra i de här formatet. Jag tror de flesta uppskattar att vi kör detta tillsammans med Limhamn och vi ska försöka utveckla idén till nästa år och göra lite bättre uppdelning i klasserna och köra med transponder för j,s,e,u och bredd förarna samt då kanske ha en egen klass för nybörjare och motionärer som inte åker i breddklassen.

Jag bifogar resultaten som pdf fil, det blir lite mycket att klistra in här. Amk:s resultat ses längst ut till höger. I år (2013) räknar vi bara varje klubb för sig, men äran gäller båda föreningarna.

Också hoppas vi att vi ska få lite större småklasser tills nästa år, det var lite magert med förare där emellanåt.

 

Jag har även varit på planeringsmöte för Nilssons motor cup, det blir nya regler för nästa år kan läsas om här: http://sydmotocross.se/Dokument/Regler_sydmotocross_2014.pdf

Nedan här är också en högst preliminär tävlingskalender för 2014, den definitiva kommer att bestämmas efter svemos planeringsmöte under januari.

Klubb

Datum

SMK Kristianstad

19-apr

MCK Hallandia

03-maj

MK Stencrossarna

10-maj

Limhamns MK

31-maj

Sösdala MK

07-jun

Anderslövs MK

09-aug

Hörby MCK

16-aug

Skivarps MK

30-aug

Veinge MCK

06-sep

MK Jämke

20-sep

MK Tranan

04 okt

Tomelilla MK

12 april? (önskade även 10 maj)som MK Stencrossarna har valt

 

 

 

De planer vi har för 2014 är lite grovt:

·          Ny startgrind för 40 förare och A klassning av banan

·          Renovering av toaletter och duschar

·          Träning för medlemmar har vi diskuterat hur vi kan utveckla, men ungefär så här

o     Träning för knattar på lilla banan

o     Träning för lite större barn på 65/85 cc

o     Även en del separat träning för 85 cc ungdom som tävlar

o     Träning för vuxna nybörjare och motionärer

o     Träning för bredd

o     Träning för U,J,S,E

Merparten av detta kommer att ske på torsdagkvällar då banan är stängd för allmänheten och helt vikt till klubbens egna aktiviteter.

Om det finns medlemmar som är sugna på att hjälpa till framförallt med träningen för barnen, så hör gärna av er till mig eller till Magnus Smith. Magnus är vår nya ungdomsansvarige person som kommer att hjälpa till att utveckla ungdomsverksamheten.

·          Vi kommer att köra Nilssons Motorcup i augusti samt söka en serietävling för våra serielag. Vi har talat med vår närmaste granne som är mycket villig att på något sätt hjälpa till så vi kan hitta parkeringsplatser för en serietävling som innebär ännu fler förare än när vi körde vår tävling i somras, som verkligen vara bristningsgränsen vad vi klarar av utan extra plats.

 

Många har frågat om hur man betalar medlemsavgift, jag skickar ut detta i ett separat mail för inte alla orkar läsa enda hit. Men jag vill poängtera att ett medlemskap gäller från den 1 januari till den 31 december, klubben har utgifter även om banan råkar vara stängd för säsongen. Med detta sagt vill jag be alla som avser sig vara medlemmar att betala under januari månad, i februari kommer vi att radera alla gamla register och mina mail listor, och lägga upp allt nytt för de som betalt för 2014, det blir väldigt svårt att hantera annars.

 

Säkert en massa jag glömt, men det tar vi nästa gång. Och tveka inte att höra av er och fråga vad som helst.

 

Jag vill önska er alla en riktigt god försättning och ett gott nytt (skadefritt) 2014.

 

Mvh

micke

Skribent: Magnus Smith

Postadress:
Anderslövs MK - Motorcykel och Snöskoter
Monica Lindberg, Sjödikenvägen 167
23335 Svedala

Besöksadress:
Bökeslund
24799 Genarp

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info